1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak in situ |
Ola Olka
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 9695
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-02-24, 12:30 Temat: Czerniak in situ |
Andy2017 napisał/a: | Mój lekarz onkolog stwierdził: Wszystko w porządku, to koniec. | To bardzo dobre wiadomości. Super! Andy2017 napisał/a: | A zioła, pestki moreli, olej lniany, unikanie slodyczy i używek i tak będę stosowal. | To już twoja decyzja ogólnie sensowna ale te pestki to bym jeszcze raz rozważyła
Pozdrawiam serdecznie |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-02-07, 15:19 Temat: Czerniak in situ |
Andy2017 są różne wątki tu na forum i różne historie. Każda dotyczy jednak innego organizmu, innej drogi, innego wieku, innej diagnozy etc. Napewno nie zawsze są motywujące bo to niestety rak a nie grypa...
Andy2017 napisał/a: | nikt nie zajmuje sie kwestiami pozamedycznymi | Forum popiera lecenie konwencjonalne - tzw. szkolną medycynę. Tu możesz poczytać o metodach alternatywnych tu: http://www.forum-onkologi...cznego-vf16.htm
Wokół metod alternatywnych często jest wiele szumu - szczególnie w internecie, jednak na ich pozytywne działanie nie ma potwierdzonych wyników badań klinicznych. Ale zawsze kosztują. Ot tyle.
Pozdrawiam serdecznie |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-02-06, 15:29 Temat: Czerniak in situ |
Andy2017 witaj na forum.
Czytając twojego posta dziwię się jak ty zachowujesz tu spokojną głowę. Ja bym chyba zwariowała. Od lekarza do lekarza, różne wyniki (Clark I potem Clark II), bloczki pojawiają się i znikają, totalny chaos a czas leci.
Pierwsza diagnoza: Andy2017 napisał/a: | bo to in situ (czyli lokalny) | to znaczy że nowotwór jest tzw przedinwazyjny, wczesne stadium - stopień 0 – tak zwany carcinoma in situ, czyli postać nieprzekraczająca naskórka i nienaciekająca. To dobrze - stan dobrze rokujący. Andy2017 napisał/a: | Wniosek : obraz mikroskopowy czerniak pT1. Obraz podejrzany w kierunku czerniak pT1b | T1a i T1b różnicuje tylko fakt czy jest owrzodzenie czy nie - ale nadal jest to dobry wynik. Andy2017 napisał/a: | 18.01.17 wizyta u prof. onkologii – wg niego jestem na 95 % wyleczony, | Hmmm? Można być wyleczonym na 95%? A chorym na pozostałee 5%?
Andy2017 napisał/a: | I nie wiem co z niej wyniknie, bo chyba nie ma to żadnego praktycznego znaczenia co do dalszych rokowań. | Nie wiem tu muszą się bardziej doświadczeni forumowicze wypowiedzieć. Ogólnie leczenie czerniaka polega na radykalnym wycięciu nowotworu, wraz z marginesem skóry zdrowej. W przypadku braku klinicznie wyczuwalnych węzłów chłonnych, gdy czerniak jest grubszy aniżeli 1 mm, należy wykonać ocenę regionalnych węzłów chłonnych za pomocą metody identyfikacji i badania węzła wartowniczego. Ale to już wiesz.
Andy2017 napisał/a: | Moją moc pokładam w stale zażywanych ziołach, unikania pożywek herbaty kawy alkoholu, zwłaszcza słodyczy, mięsa mąki białej itd. | Zdrowa dieta jest zawsze dobra, jeżeli uzupełnia leczenia (a je nie zastępuje )
Pozdrawiam serdecznie |
|
|